Ravenna, Italien, d. 12/02/2024 - 23/02/2024

Jeg havde ikke troede at jeg ville stå i en situation, hvor jeg fik muligheden for at rejse, og opleve nye kulturer igennem skolen. Så da muligheden tilbød sig, var jeg hurtig til at tage den. Igennem Erasmus fik jeg muligheden for at tage 2 uger til Italien i praktik. Sammen med 9 andre personer blev jeg sendt til en skøn by ved navn Ravenna i det nordlige Italien. Vi blev så inddelt i to lejligheder, hvor jeg boede med 5 andre som også er fra min klasse. Det at rejse var nervepirrende, så det var rart at man havde nogle med man kende.

Vi ankom til Italien søndag eftermiddag, hvor vi derefter fik vores lejligheder og fandt noget mad. Mandag, dagen efter havde jeg fri fra mit arbejde, da jeg skulle arbejde på et museum, men det havde lukket om mandagen. Dette var også tilfældet for nogle af de andre i lejligheden, så vi brugte dagen på at få handlet lidt ind til lejligheden, og kigget rundt omkring i byen. Da det så blev tirsdag, var det endelig dagen, hvor jeg skulle starte på mit praktiksted. Vejret var dejligt, og svaret til det der var en forårsdag i Danmark, så jeg begyndte dagen med en skøn gåtur til museet jeg skulle arbejde på. Jeg mødte derefter Martina, som var hende jeg primært snakkede med, da det var hende der snakket mest engelsk. Der var også to andre jeg arbejdede med, men da de havde udfordringer med engelsk, lærte jeg dem ikke lige så godt at kende. De var enormt søde alle sammen og tog rigtigt godt imod mig. Selvom der var en sprogbarriere, så snakkede vi stadig så godt som vi kunne sammen. På museet skulle jeg sidde i en lille souvenirer shop, men da det var lavsæson, så skete der ikke så meget. Selvom der ikke var meget at lave, havde jeg helt klart den bedste arbejdsplads, da Martina var så sød at tage mig med rundt i byen hver dag. Hver dag jeg mødte ind kl. 10, startede dagen ud med at hun enten viste mig en kirke, museum eller en botanisk have. Imens fortalte hun mig en masse om den italienske kultur og historie, hvilket var helt fantastisk at hører om. Efter godt to timer hvor vi har gået rundt til de forskellige ting hver dag, vendte vi tilbage til museet og hyggesnakkede, og lærte hinanden at kende. Dette har været helt vidunderligt for mig at opleve, fordi jeg blev sat så meget ind i den italienske historie og liv, men på sammen tid mødte nogle fantastiske mennesker og lærte dem at kende. Derudover havde jeg muligheden for at fortælle de andre om de ting jeg havde hørt om, så de også fik noget historie. Dette arbejde var virkelig med til at gøre denne tur fantastisk.

Hver dag fik jeg fri omkring 14, så det efterlod resten af dagen til at udforske resten af Ravenna, da det var en relativ stor by. Da weekenden så kom, tog vi til Bologna hvilket var en storby ca. en time væk med tog. Her shoppede vi og fik set lidt af centrum og spiste så i Bologna den aften. Dette var om lørdagen og om søndagen betalte vi for at tage rundt i de forskellige store kirker med mosaikker

så som basilikaen. Ravenna var en by fyldt med kirker med mosaikker eller bare mosaikker generelt, hvilket var helt vildt smukt. Denne søndag havde vi virkelig fokus på at få set de større seværdigheder, som vi ikke lige havde tid til i hverdagen. Da det så blev mandag, havde vi en tur til Cervia hvor vi skulle møde vores kontaktperson Alda på en international skole. Her kom vi ind i en klasse for at fortælle dem om det at bo i Danmark, og de fortalte så om det at bo i Italien. Hvor vi så derefter fik en lille rundvisning af byen med andre elever omkring vores alder. Her endte vi faktisk med at blive venner med nogle af eleverne omkring vores alder, og nåede også at mødes med dem før vi tog hjem.

Hurtigt gik resten af turen forbi, og pludselig var det tid til at tage hjem til Danmark igen. Med hjem havde jeg en masse oplevelser og erfaringer. På denne tur lærte jeg nemlig en masse skønne italiener at kende, og jeg lærte at være selvstændig i det at vi selv boede i en lejlighed, og ofte lavede mad sammen. Det var en helt igennem skøn tur og det var fantastisk at opleve at have en hverdag i et andet land med arbejde, så man også har prøvet det til fremtiden. Denne tur har også bekræftet mig i, at efter handelsgymnasiet skal jeg ud og rejse, og helst ud og rejse og arbejde så jeg kan opleve hvordan det er at bo i andre lande. Dette har helt klart givet mig mere mod og en masse gode minder som jeg altid vil have med mig. Derudover så blev min rejsegruppe og jeg rigtigt hurtigt enig om at det var en drøm at komme tilbage til Ravenna på et tidspunkt.