Andreas Hornskov Praktikplads i Tyskland
Hotel Seeslchossen Timmendorfer Strand
Min oplevelse i Tyskland har hovedsageligt været meget givende. Mine knivfærdigheder er i hvert fald blevet forbedret end hel del, samt mit generelle overblik i et professionelt køkken.
Mandag formiddag blev jeg introduceret til køkkenet og dets personale. Jeg blev tildelt at stå i det kolde køkken, hvor jeg til at starte med blev sat til basale ting, som at snitte grøntsager, forberede, rengøring og anretning. Sådan fortsatte det den næste uge, hvor jeg hver dag fokuserede på at få et bedre overblik over køkkenet og hvordan tingene bedst kørte gnidningsløst.
Uge 2
I starten af uge 2 blev jeg for første gang givet en rundtur i køkkenet, kølerum osv. Af Alexandru, også selvom jeg havde bedt om denne information første arbejdsdag. Det blev Alex også meget forarget over. Indtil da havde det været lidt af en udfordring at lokalisere diverse varer, når jeg blev bedt om det. Dog var det slet ikke umuligt, det tog bare lidt længere tid. Desuden blev jeg sat til at lave fond og supper sammen med Benny, en af sauciererne.
I denne uge blev der også lagt mere ansvar på mine skuldre, da jeg nu skulle til at hjælpe med forberedelse, anretning og færdiggørelse af retterne på a la carte. Jeg blev hovedsageligt sat på forretter, samt desserter. Det var rigtig lærerigt, da jeg oplevede presset ved, at skulle servere for 75+ gæster hver dag. Da mine vagter som oftest lå fra 13-22 kom rykket næsten altid mellem 17:30-19:30, mit yndlings tidspunkt på dagen.
Uge 3
Den sidste uge forløb nogenlunde på samme måde som uge 2, forskellen ligger mest i, at jeg blev lært opskrifterne og fremgangsmåderne på henholdsvis hvid chokolade mousse og to forskellige creme brulee typer.
Alt i alt var det en rigtig god og meget lærerig tur, men der har dog været ting ved forløbet, som efter min mening, ikke er okay. Mit bosted var næsten ubeboeligt og nogle steder meget klamt. Fx var der gule tis-pletter ud over min dyne, så jeg blev nødt til at købe et lagen, som jeg så kunne sove med i de 3 uger. Det ene vindue var så utæt pga. fugt, at jeg blev nødt til at skrue op til 5 på radiatoren dag og nat for ikke at fryse. Desuden var de andre beboere bestemt ikke glade for, at jeg brugte køleskabet, så det var generelt også rigtig dyrt at spise, da det oftest var nødt til at blive på restauranter. Mangel på køkken faciliteter var et stort minus.
Men for at konkluderer har det været en lærerig tur, og jeg vil helt klart anbefale det til andre studerende, som leder efter en god udfordring i køkkenet og en oplevelse for livet.