Europa kort

Michael Hansen

Turen til Lubeck. 15-11/5-12


Jeg valgte at tage til Tyskland fordi at jeg ville ned og opleve deres måde og være i et køkken på, Jeg ankom til Tyskland søndag d15-11 og blev indkvarteret  i min lejlighed .Mandag morgen mødte jeg på Radisson Blue som jeg skulle arbejde på, blev velmødt af personalet og budt velkommen ,dagen gik med og blive vist rundt og møde de forskellige folk jeg skulle havde med at gøre.

Min oplevelse på Radisson Blue har været meget god, har fået masse oplevelser ,oplevet masse nyt.   Måden de arbejder på er meget speciel, jeg oplevede at deres måde og holde hygiejne på er slet ikke som herhjemme, jeg skulle ordne fisk en dag

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Da jeg havde ordnet dem og vakuummetret dem skulle jeg tilbage til mit skærebræt, der skulle jeg afparere en oksefilet, så havde Hr. Stolts bare tørt det af med papir og vendt det om, der sagde jeg at det måtte man ikke, men han sagde bare det gør ikke noget, jeg valgte at tage et nyt og lagde det andet til vask. Der var andre småting ang. hygiejne som de ikke gør, f.eks. hver gang jeg var i rygerummet som også er vores kantine vaskede jeg hænder når kom ind i køkkenet, det gjorde de andre ikke.

Men ellers havde jeg en fantastisk tur med gode dage på jobbet i min praktik periode. Jeg fik et stort indblik i hvordan man arbejder i et køkken i Tyskland og den struktur de har der, de går meget op i at den der har sit område også er der og gør sit. Vi var ca. 15 personer i køkkenet og ca. 6 tjenere. Personalet er meget flinke tager godt imod en og er meget interesseret i hvad jeg er der for og spørger ind til det og syntes det er en god ting og gøre og vi vil prøve det.

Alt i alt har jeg fået meget ud af turen og fik også ansvar mens jeg var i køkken, vi havde buffet til 100-300 mennesker hver dag  og jeg skulle sørge for at der  var fyldt op det stod pænt hele tiden, mens det stod på, jeg stod og lavede frisk wok  med tigerrejer under buffeten, så de kunne se det var friskt lavet ,den sidste uge jeg var der startede der en ny kok i køkkenet og ham fik jeg med ud til buffeten , det jeg syntes var flot. Jeg skulle lære ham op i arbejdsgangen ved buffeten og vise ham måden vi gjorde det på ,jeg fik at vide det var en stor ting, at jeg fik lov til det af vores køkken chef Hr. Meisters, det var tro på tillid til mig og vidste jeg kunne mit job.

Jeg syntes det har været en fantastisk tur og vil anbefale det til andre og gøre det, man skal ikke være bange for sproget, bare  tage det hele som en oplevelse og lærerigt. Jeg vil takke for en god tur

2

 

 

 

 

 

 

Rapporten er udarbejdet af Michael Linander, CELF, Nakskov